Modułowy piec cukierniczy GWAREK

Prawie 30 lat zajmujemy się dostawą i montażem pieców i urządzeń piekarniczych na polskim rynku, a produkcję pieca GWAREK wdrożyliśmy ponad 15 lat temu i nieustannie pracujemy nad tym, aby dostarczyć Państwu jak najlepszy produkt.

Produkowany w Polsce, w Tarnowskich Górach, na indywidualne zamówienie piec GWAREK to po- łączenie naszych umiejętności, wiedzy, doświadczenia oraz potrzeb i wymagań klientów. Solidne parowniki o dużej kumulacji cieplnej, gwarantują dużą ilość pary w krótkim czasie. Zastosowana do wykonania obudowy pieca wytrzymała blacha nie- rdzewna o grubości 1,5 mm czyni piec masywnym i odpornym na uszkodzenia. Przyjazne w obsłudze sterowanie zapewnia łatwą i przyjemną obsługę pieca.

Modułowy piec cukierniczy GWAREK dzięki swojej konstrukcji pozwala na zwiększenie powierzchni wypiekowej poprzez łączenie (dodawanie) poszczególnych modułów w jedną całość. Modułem jest tutaj nazwana jedna komora wypiekowa pieca. W piecu istnieje możliwość regulacji temperatury dla każdej komory z osobna (góra – dół). Oznacza to, że elektrycznie ogrzewane moduły są niezależnymi jednostkami grzewczymi, więc na każdej komorze może być wypiekany inny asortyment. Ponadto w przypadku niewielkiej produkcji ciasta, uruchamia się tylko taką ilość modułów, jaka jest w danym momencie konieczna. Takie rozwiązanie daje możliwość optymal- nego wykorzystania energii w stosunku do danej ilości wypieków. Podstawę pieca stanowić może komora garownicza lub stojak z półkami na blachy wypiekowe. Piec może być również wyposażony w stojak pośredni, wysuwaną półkę na blachę, okap płytki (wystający tylko 10 cm) i kondensator pary.

 

Wysuwana półka

W razie potrzeby może być wysunięta i pełnić dodatkową półkę na blachę. Gdy nie jest konieczna wsuwamy ją w głąb pieca, aby nie przeszkadzała.

Okap

W przypadku niższego pieca lub niewielkiej przestrzeni w sklepie, proponujemy okap płytki (wystaje 10 cm), który świetnie się sprawdza w takich sytuacjach.

Zastosowanie Pieca GWAREK
W sam raz do:

  • sklepów
  • piekarni
  • cukierni
  • restauracji
  • barów przekąskowych
  • hoteli
  • i gdziekolwiek serwujesz swoje wypieki…

 

Piec GWAREK posiada przyjazne dla użytkownika sterowanie, które łączy w sobie trzy funkcje sterowań: typu master, slave i sterownika garowni. Posiada proste w obsłudze menu, które jest podzielone na trzy działy: dla użytkownika do codziennej obsługi, dla technologa do edycji programów oraz dla serwisu do kontroli parametrów. W dziale programowania można wybrać bardzo prosty program ręczny, w którym wszystkimi funkcjami pieca można sterować ręcznie bezpośrednio z panelu. W programie automatycznym można tak zaprogramować piec aby pracownik musiał tylko wybrać odpowiedni numer programu a wszystkie funkcje tj. temperatura górnych, dolnych grzałek, czas i ilość pary, otwarcie szybra oraz czas wypieku ustawią sią automatycznie. Sterownik ten posiada także inne funkcje, jak np.: tak zwany start nocny, który umożliwia samodzielne załączenie się pieca i nagrzanie go do temperatury wypiekania przed przyjściem pracowników do pracy.

 

 

Dotykowe sterowanie pieca GWAREK

  • Nowoczesny wyświetlacz IPS z pojemnościowym panelem dotykowym
  • Rejestracja wszystkich parametrów wypieku
  • Funkcja opóźnionego startu
  • Możliwość komunikacji i sterowania piecem przez internet
  • Prosta obsługa

Najszerszy model pieca GWAREK, typ 4-128, wersja „czarna”, na stojaku na blachy.

Masz pytania? Porozmawiajmy!


Potrzebujesz pomocy w doborze pieców lub maszyn piekarniczych? Skontaktuj się z nami, chętnie pomożemy wybrać sprzęt szyty na miarę Twojej piekarni.

Przykładowe konfiguracje pieca GWAREK

 

Różnorodność modeli

Obecnie w ofercie posiadamy następujące wykonania pieca Gwarek:

  • wersja „inox” – wykonanie w całości z blachy nierdzewnej
  • wersja „czarna” – front z blachy nierdzewnej, blacha koloryzowana elektro-chemicznie, wzór: czarny len,

 

Dane techniczne

Piec – model G1-64 G2-64 G3-64 G4-64 G5-64 G
1-86
G
2-86
G
3-86
G
4-86
G
5-86
Ilość komór (szt.) 1 2 3 4 5 1 2 3 4 5
Łączna powierzchnia wypiekowa (m2) 0,25 0,5 0,75 1 1,25 0,5 1 1,5 2 2,5
Liczba blach 60/40 (szt.) 1 2 3 4 5 2 4 6 8 10
Wymiar użytkowy komory wypiekowej (cm) 62/42 62/42 62/42 62/42 62/42 82/62 82/62 82/62 82/62 82/62
Wysokość użytkowa komory* (cm) 16 16 16 16 16 16 16 16 16 16
Szerokość zewnętrzna komory (cm) 90 90 90 90 90 110 110 110 110 110
Długość zewnętrzna komory (cm) 88 88 88 88 88 105 105 105 105 105
Wysokość komór (cm) 39 67 95 123 151 39 67 95 123 151
Wysokość okapu (cm) 26 26 26 26 26 26 26 26 26 26
Odstęp od ściany (cm) 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20
Moc pieca (bez parowników) (kW) 2,75 5,5 8,25 11,0 13,75 4,6 9,2 13,8 18,4 23,0
Moc parowników (kW) 1,6 3,2 4,8 6,4 8,0 1,6 3,2 4,8 6,4 8,0
Moc całkowita pieca (z parownikami) (kW) 4,35 8,7 13,05 17,4 21,75 6,2 12,4 18,6 24,8 31,0
Ciężar (kg) 120 220 320 420 520 140 260 380 500 630
Garownia GG
1-64
GG
2-64
GG
3-64
GG
4-64
GG
5-64
GG
1-86
GG
2-86
GG
3-86
GG
4-86
GG
5-86
Szerokość zewnętrzna (cm) 90 90 90 90 90 110 110 110 110 110
Długość zewnętrzna (cm) 88 88 88 88 88 105 105 105 105 105
Wysokość zewnętrzna (cm) 54 54 54 54 54 54 54 54 54 54
Ilość poziomów (szt.) 1×5 1×5 1×5 1×5 1×5 2×5 2×5 2×5 2×5 2×5
Ilość blach 60/40 (szt.) 5 5 5 5 5 10 10 10 10 10
Moc (kW) 1,1 1,1 1,1 1,1 1,1 2 2 2 2 2
Ciężar (kg) 70 70 70 70 70 100 100 100 100 100
Stojak na blachy GS
1-64
GS
2-64
GS
3-64
GS
4-64
GS
5-64
GS
1-86
GS
2-86
GS
3-86
GS
4-86
GS
5-86
Szerokość zewnętrzna (cm) 90 90 90 90 90 110 110 110 110 110
Długość zewnętrzna (cm) 88 88 88 88 88 105 105 105 105 105
Wysokość zewnętrzna (cm) 54/80 54/80 54/80 54/80 54/80 54/80 54/80 54/80 54/80 54/80

*na życzenie: wysokość użytkowa komory 22 (cm)

Wysokość kółek dla modeli G64, G86: 16 cm

Piec – model G1-68 G2-68 G3-68 G4-68 G5-68 G
1-128
G
2-128
G
3-128
G
4-128
G
5-128
Ilość komór (szt.) 1 2 3 4 5 1 2 3 4 5
Powierzchnia wypiekowa (m2) 0,5 1 1,5 2 2,5 1 2 3 4 5
Liczba blach 60/40 (szt.) 2 4 6 8 10 4 8 12 16 20
Wymiar użytkowy komory wypiekowej (cm) 62/82 62/82 62/82 62/82 62/82 122/82 122/82 122/82 122/82 122/82
Wysokość użytkowa komory* (cm) 16 16 16 16 16 16 16 16 16 16
Szerokość zewnętrzna komory (cm) 90 90 90 90 90 150 150 150 150 150
Długość zewnętrzna komory (cm) 125 125 125 125 125 125 125 125 125 125
Wysokość komór (cm) 39 67 95 123 151 39 67 95 123 151
Wysokość okapu (cm) 26 26 26 26 26 26 26 26 26 26
Odstęp od ściany (cm) 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20
Moc pieca (bez parowników) (kW) 5,2 10,4 15,6 20,8 26,0 7,1 14,2 21,3 28,4 35,5
Moc parowników (kW) 1,6 3,2 4,8 6,4 8,0 2,5 5,0 7,5 10,0 12,5
Moc całkowita pieca (z parownikami) (kW) 6,8 13,6 20,4 27,2 34,0 9,6 19,2 28,8 38,4 48,0
Ciężar (kg) 150 280 410 540 670 240 430 620 810 1000
Garownia GG
1-68
GG
2-68
GG
3-68
GG
4-68
GG
5-68
GG
1-128
GG
2-128
GG
3-128
GG
4-128
GG
5-128
Szerokość zewnętrzna (cm) 90 90 90 90 90 150 150 150 150 150
Długość zewnętrzna (cm) 125 125 125 125 125 125 125 125 125 125
Wysokość zewnętrzna (cm) 54 54 54 54 54 54 54 54 54 54
Ilość poziomów (szt.) 5 5 5 5 5 2×5 2×5 2×5 2×5 2×5
Ilość blach 60/40 (szt.) 10 10 10 10 10 20 20 20 20 20
Moc (kW) 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2
Ciężar (kg) 100 100 100 100 100 160 160 160 160 160
Stojak na blachy GS
1-68
GS
2-68
GS
3-68
GS
4-68
GS
5-68
GS
1-128
GS
2-128
GS
3-128
GS
4-128
GS
5-128
Szerokość zewnętrzna (cm) 90 90 90 90 90 150 150 150 150 150
Długość zewnętrzna (cm) 125 125 125 125 125 125 125 125 125 125
Wysokość zewnętrzna (cm) 54/80 54/80 54/80 54/80 40/80 54/80 54/80 54/80 54/80 40/80

*na życzenie: wysokość użytkowa komory 22 (cm)

Wysokość kółek dla modeli G68: 16 cm, dla G128: 20 cm

Zmiany techniczne zastrzeżone.

Translate »