Wysokie wydajności godzinowe osiągane w niezwykle ekonomicznym trybie – oto przepis na sukces pieca tunelowego HEUFT Industry. Przeznaczony jest przede wszystkim do wypieku kilku rodzajów wyrobów w trybie ciągłym. Piec tunelowy VULKAN jest w swoim żywiole przy wypiekaniu 25 000 i więcej kęsów ciasta na godzinę. Produkty pieczą się delikatnie i konsekwentnie w atmosferze pieczenia określonej przez termoolejowy system transferu ciepła. Wysoka zdolność magazynowania ciepła termooleju szybko przenosi ciepło do produktów. Oddzielnie kontrolowane strefy temperaturowe z opcjonalnym grzanie górnym i dolnym zawsze zapewniają optymalne krzywe pieczenia. Wyniki mówią same za siebie: czy to chleb, bułki czy inne specjały – produkty w punkcie rozładunku wyglądają i smakują dokładnie tak samo.
Poznaj najważniejsze cechy termoolejowego pieca przemysłowego Vulkan
Masz pytania? Porozmawiajmy!
Potrzebujesz pomocy w doborze pieców lub maszyn piekarniczych? Skontaktuj się z nami, chętnie pomożemy wybrać sprzęt szyty na miarę Twojej piekarni.
TWOJA KORZYŚĆ: INDYWIDUALIZACJA DOPASOWANA DO KLIENTA
Na pierwszy rzut oka piec tunelowy VULKAN imponuje przede wszystkim zdolnością do ciągłej produkcji. Ale jeśli przyjrzysz się bliżej, zobaczysz, że jest o wiele więcej do polubienia. Na przykład dostosowujemy piec do specyficznych wymagań procesowych i produktowych naszych klientów. Dostosowujemy piec do systemu automatycznego załadunku i wyposażamy każdy pokład do wyboru w taśmę siatkową, taśmę z płytą zawiasową lub taśmę z płytą kamienną. Szybkość, z jaką produkty przechodzą następnie przez komorę pieczenia, zależy od parametrów receptury zapisanych w centralnym systemie sterowania. W skrócie: gigant, który potrafi znacznie więcej niż tylko przenoszenie ciasta.
OSZCZĘDZAJ MIEJSCE, ZYSKAJ WYDAJNOŚĆ
Standardowo piec tunelowy VULKAN budujemy jako piec jednopaleniskowy. Ale nie bylibyśmy wierni naszej filozofii HEUFT Industry, gdyby Państwa życzenia nie były tutaj decydującym czynnikiem. Dlatego piec przenośnikowy jest dostępny z jednym, dwoma lub trzema paleniskami. Zaprojektowany z wieloma paleniskami, może piec na przykład bochenki o dowolnym kształcie i blasze na różnych blachach do pieczenia. Lub możesz użyć dodatkowych palenisk jako rozszerzenia pojemności swoich monolin. Co więcej, nie będziesz potrzebować dodatkowej przestrzeni. Powierzchnia instalacji dwu- lub trzypaleniskowej nie zwiększa się wraz z mocą wyjściową. Bez względu na to, który piekarnik wybierzesz, zachwyci Cię on trwałością i bezawaryjną pracą oraz nowoczesnym, higienicznym designem. Niepożądane straty produkcyjne należą zatem do przeszłości.