VULKAN THERMO-ROLL® łączy w sobie doświadczenie ponad 30 lat prac badawczo-rozwojowych. Piec wyróżnia się idealną konstrukcją, która łączy w sobie zalety pieca wózkowego i półkowego. Wyznacza nowe standardy w projektowaniu pieców z wypiekiem na wózku. Krótkie czasy nagrzewania termoolejowego pieca wózkowego umożliwiają wydajne pieczenie, partia po partii, a jednocześnie ułatwiają płynne uzupełnianie wypieków. Dzięki doskonałej akumulacji ciepła, krótkie przerwy nie skutkują natychmiastowym wychłodzeniem i nie wpływają na jakość wypieków. Nic dziwnego, że piekarze z małych i dużych piekarni są pełni uznania dla pieca VULKAN THERMO-ROLL®, który jest dostępny w różnych rozmiarach i modelach.
WYJĄTKOWO WSZECHSTRONNY
VULKAN THERMO-ROLL® przekonuje swoim uniwersalnym zakresem zastosowań: łączy w sobie zalety pieca wózkowego z systemem załadunku oraz możliwościami pieca wsadowego. Tam, gdzie VULKAN THERMO-ROLL® jest używany z naszym opatentowanym systemem płyt hertowych, do zwycięskiej formuły dodaje się tradycyjną jakość pieczenia na hercie i łatwą obsługę. Szybki załadunek to kolejna wielka zaleta.
Nawet jeśli THERMO-ROLL® jest załadowywany ręcznie jak piec półkowy, potrzebujesz na to mniej niż 60 sekund aby załadować piec o powierzchni 10 m². THERMO-ROLL® jest równie elastyczny w użyciu, jak i w swojej formie. Dostępne w różnych rozmiarach i dla szerokiej gamy wymiarów blach, modele serii THERMO-ROLL® można dostosować do praktycznie każdej piekarni. THERMO-ROLL® jest zatem prawdziwie wszechstronnym urządzeniem.
Zalety:
PIECZENIE NA HERCIE – MANUALNY ZAŁADUNEK
Pieczenie na hercie to doskonała tradycyjna technika. Załadunek i rozładunek może być jednak trudny i czasochłonny. Inaczej jest w przypadku naszego VULKAN THERMO-ROLL®: dzięki naszemu osprzętowi do załadunku piec można załadować w mniej niż 60 sekund – bez dużego wysiłku fizycznego i stresu. Opcjonalnie wsuwany, opatentowany wózek z płytami hertowymi przekształca THERMO-ROLL® w prawdziwy piec półkowy. W tym przypadku pieczenie odbywa się bezpośrednio na płycie hertowej. Nie znajdziesz żadnej różnicy w jakości pieczenia między naszym Vulkan Thermo-Roll a konwencjonalnym piecem półkowym! Wyjątkowe połączenie wszechstronności i doskonałych wyników pieczenia sprawiło, że THERMO-ROLL jest popularnym modelem w piekarniach każdej wielkości.
Zalety:
PIECZENIE NA HERCIE – Z TECHNOLOGIĄ ZAŁADUNKU CONCORD®
Uproszczenie codziennych procesów produkcyjnych: THERMO-ROLL® z wypiekiem na hercie bez wysiłku łączy wydajność, jakość i ergonomię. Dziś częściowa lub całkowita automatyzacja zauważalnie poprawia warunki pracy w piekarniach i optymalizuje proces produkcji. W miarę rozbudowy instalacji piecowej jeden HEUFT CONCORD® VTR obsługuje do 12 pieców wózkowych THERMO-ROLL® o powierzchni pieczenia do 200 m²! Urządzenie załadowcze CONCORD® VTR może być ustawione ręcznie i precyzyjnie przed piecami. Concord szybko ładuje i rozładowuje THERMO-ROLL® w zautomatyzowanym procesie. W ten sposób jeden pracownik może z łatwością obsługiwać do 12 pieców THERMO-ROLL® z wypiekiem na hercie. Zautomatyzowany system pieca THERMO-ROLL® z pewnością może być alternatywą dla pieca wielkopowierzchniowego. Jedną z kluczowych zalet tego systemu jest fakt, że przestrzeń wypieku może być powiększana w miarę potrzeb. Nasi planiści i inżynierowie określą najlepsze rozwiązanie dla indywidualnych potrzeb Twojej piekarni. THERMO-ROLL® można dowolnie konfigurowa. Standardowy asortyment produktów Heuft obejmuje już ponad 2000 możliwych kombinacji – nie pozostawiając nic przypadkowi.
Zalety:
Masz pytania? Porozmawiajmy!
Potrzebujesz pomocy w doborze pieców lub maszyn piekarniczych? Skontaktuj się z nami, chętnie pomożemy wybrać sprzęt szyty na miarę Twojej piekarni.
Porównaj kalkulację kosztów zużycia energii dla pieca termoolejowego >> SPRAWDŹ
ZALETY HEUFT VTR CONCORD®