Termoolejowy piec wózkowy

HEUFT VULKAN THERMO-ROLL®

VULKAN THERMO-ROLL® łączy w sobie doświadczenie ponad 30 lat prac badawczo-rozwojowych. Piec wyróżnia się idealną konstrukcją, która łączy w sobie zalety pieca wózkowego i półkowego. Wyznacza nowe standardy w projektowaniu pieców z wypiekiem na wózku. Krótkie czasy nagrzewania termoolejowego pieca wózkowego umożliwiają wydajne pieczenie, partia po partii, a jednocześnie ułatwiają płynne uzupełnianie wypieków. Dzięki doskonałej akumulacji ciepła, krótkie przerwy nie skutkują natychmiastowym wychłodzeniem i nie wpływają na jakość wypieków. Nic dziwnego, że piekarze z małych i dużych piekarni są pełni uznania dla pieca VULKAN THERMO-ROLL®, który jest dostępny w różnych rozmiarach i modelach.

WYJĄTKOWO WSZECHSTRONNY

VULKAN THERMO-ROLL® przekonuje swoim uniwersalnym zakresem zastosowań: łączy w sobie zalety pieca wózkowego z systemem załadunku oraz możliwościami pieca wsadowego. Tam, gdzie VULKAN THERMO-ROLL® jest używany z naszym opatentowanym systemem płyt hertowych, do zwycięskiej formuły dodaje się tradycyjną jakość pieczenia na hercie i łatwą obsługę. Szybki załadunek to kolejna wielka zaleta.

Nawet jeśli THERMO-ROLL® jest załadowywany ręcznie jak piec półkowy, potrzebujesz na to mniej niż 60 sekund aby załadować piec o powierzchni 10 m². THERMO-ROLL® jest równie elastyczny w użyciu, jak i w swojej formie. Dostępne w różnych rozmiarach i dla szerokiej gamy wymiarów blach, modele serii THERMO-ROLL® można dostosować do praktycznie każdej piekarni. THERMO-ROLL® jest zatem prawdziwie wszechstronnym urządzeniem.

Zalety:

  • Efekt pieczenia porównywalny z efektem wypieku z pieca wsadowego
  • Możliwość włączenia turbulencji dla mieszanej atmosfery pieczenia
  • Pieczemy partię za partią
  • Indywidualne rozwiązania dzięki ponad 2000 możliwych wariantów
  • Możliwość rozbudowy modułowej do pojemności dużej instalacji piecowej
  • Konsekwentnie powtarzalna jakość przez 365 dni
  • Piec uniwersalny: odpowiedni do wszystkich produktów bez wyjątków

PIECZENIE NA HERCIE – MANUALNY ZAŁADUNEK

Pieczenie na hercie to doskonała tradycyjna technika. Załadunek i rozładunek może być jednak trudny i czasochłonny. Inaczej jest w przypadku naszego VULKAN THERMO-ROLL®: dzięki naszemu osprzętowi  do załadunku piec można załadować w mniej niż 60 sekund – bez dużego wysiłku fizycznego i stresu. Opcjonalnie wsuwany, opatentowany wózek z płytami hertowymi przekształca THERMO-ROLL® w prawdziwy piec półkowy. W tym przypadku pieczenie odbywa się bezpośrednio na płycie hertowej. Nie znajdziesz żadnej różnicy w jakości pieczenia między naszym Vulkan Thermo-Roll a konwencjonalnym piecem półkowym! Wyjątkowe połączenie wszechstronności i doskonałych wyników pieczenia sprawiło, że THERMO-ROLL jest popularnym modelem w piekarniach każdej wielkości.

Zalety:

  • Oszczędzający miejsce system wypieku z powierzchnią pieczenia od 8 do ponad 100 m2
  • Charakterystyczna jakość pieczenia na hercie jak w piecu półkowym
  • Wysoki stopień racjonalizacji dzięki mechanicznemu załadunkowi
  • Możliwość rozbudowy do dużych systemów
  • Wszechstronny piec do pieczenia na blachach, w formach czy na hercie
  • Indywidualne rozwiązania dla dowolnej wielkości partii
  • Energooszczędna technologia pieczenia

PIECZENIE NA HERCIE – Z TECHNOLOGIĄ ZAŁADUNKU CONCORD®

Uproszczenie codziennych procesów produkcyjnych: THERMO-ROLL® z wypiekiem na hercie bez wysiłku łączy wydajność, jakość i ergonomię. Dziś częściowa lub całkowita automatyzacja zauważalnie poprawia warunki pracy w piekarniach i optymalizuje proces produkcji. W miarę rozbudowy instalacji piecowej jeden HEUFT CONCORD® VTR obsługuje do 12 pieców wózkowych THERMO-ROLL® o powierzchni pieczenia do 200 m²! Urządzenie załadowcze CONCORD® VTR może być ustawione ręcznie i precyzyjnie przed piecami. Concord szybko ładuje i rozładowuje THERMO-ROLL® w  zautomatyzowanym procesie. W ten sposób jeden pracownik może z łatwością obsługiwać do 12 pieców THERMO-ROLL® z wypiekiem na hercie. Zautomatyzowany system pieca THERMO-ROLL® z pewnością może być alternatywą dla pieca wielkopowierzchniowego. Jedną z kluczowych zalet tego systemu jest fakt, że przestrzeń wypieku może być powiększana w miarę potrzeb. Nasi planiści i inżynierowie określą najlepsze rozwiązanie dla indywidualnych potrzeb Twojej piekarni. THERMO-ROLL® można dowolnie konfigurowa. Standardowy asortyment produktów Heuft obejmuje już ponad 2000 możliwych kombinacji – nie pozostawiając nic przypadkowi.

Zalety:

  • Indywidualne systemy piecowe o powierzchni pieczenia od 10 do 200 m²
  • Wysoka wydajność i godzinowa przepustowość
  • Ergonomiczna obsługa od załadunku do rozładunku
  • Modułowa konstrukcja umożliwiająca łatwą rozbudowę na każdym etapie
  • Zoptymalizowany stosunek powierzchni pieczenia do zajmowanej powierzchni
  • Solidny, łatwy w obsłudze i konserwacji system
  • Powierzchnie do pieczenia ponad 200 m² mogą być obsługiwane przez jednego pracownika
  • Pełne załadowanie pieca w pół minuty
  • Wysoka niezawodność działania dzięki redundancji

Masz pytania? Porozmawiajmy!


Potrzebujesz pomocy w doborze pieców lub maszyn piekarniczych? Skontaktuj się z nami, chętnie pomożemy wybrać sprzęt szyty na miarę Twojej piekarni.

Kalkulator zużycia energii dla pieców piekarniczych

Porównaj kalkulację kosztów zużycia energii dla pieca termoolejowego >> SPRAWDŹ

 

 

ZALETY HEUFT VTR CONCORD®

  • Pionier w branży: system załadunku opracowany przez HEUFT w 2005 roku.
  • Pomyślnie wypróbowany i przetestowany z ponad 70 systemami.
  • Odczuwalne ergonomiczne ułatwienie pracy.
  • Dla większych partii, z możliwością modułowej rozbudowy do 12 pieców.
  • Powierzchnie piekarnicze powyżej 200 m2 mogą być obsługiwane przez jednego pracownika.
  • Całkowity załadunek pieca w pół minuty.
  • Wysoka niezawodność działania dzięki redundancji.
  • Niskie koszty utrzymania w porównaniu do systemów załadunkowych o podobnej pojemności.