Klasyczny z najnowocześniejszą technologią modułową i niekwestionowany faworyt wśród piekarni: piec półkowy. Piekarze, którzy zainwestowali w piec termoolejowy HEUFT, szybko odkrywają, że nabyli urządzenie, które wyznacza nowe standardy jakości dla wszystkich przyszłych komponentów. Czy to chrupiące bułeczki, dobrze wypieczony chleb, czy soczysty biszkopt: piekarnie mogą doskonale realizować swoje receptury, w tym proces mieszania, przygotowania, wyrastania i chłodzenia. Ponieważ atmosferę pieczenia można precyzyjnie regulować, każdy produkt jest wypiekany do perfekcji. Szybkie nagrzewanie i obniżanie temperatury wypieku oraz opcjonalny tryb turbo pozwalają piekarzom na szybką interwencję w przypadku zmiany warunków produkcji. Piec półkowy termoolejowy VULKAN jest nie tylko bardzo wydajny, ale także niezwykle wszechstronny, obsługujący duże partie, a także stopniowy załadunek pojedynczych blach, foremek i produktów luzem. Właśnie dlatego rzemieślnicy dbający o jakość wybierają piece termoolejowe VULKAN.
PERFEKCJONISTA
Termoolejowy piec półkowy VULKAN upiecze wszystko perfekcyjnie osiągając jednolite zarumienienie, soczysty miękisz, czy chrupiącą skórkę. Każdemu produktowi nada pożądany charakter. Idealna do procesu pieczenia jest bogata para, która jest dostępna przez cały czas. Podobnie jak sam piec półkowy, wytwornica pary ogrzewana jest termoolejem, co gwarantuje szybkie zwilżenie parą całej powierzchni bez efektu przegrzania. Bez względu na to, czy ładujesz poszczególne herty, czy wykorzystujesz pełną pojemność, wynik na koniec czasu pieczenia jest zawsze identyczny. Piec termoolejowy wyróżnia się również pod względem komfortu. Maksymalnie cztery dostępne opcjonalnie wysuwane półki ułatwiają proces pieczenia i ułatwiają załadunek. Sterowanie za pomocą ekranu dotykowego jest również proste i intuicyjne w obsłudze.
Zalety:
NASZ „AMBASADOR” RÓŻNORODNOŚCI
Piec wielopoziomowy HEUFT VATO z automatycznym załadunkiem to idealne rozwiązanie dla wszystkich piekarni oferujących szeroką gamę produktów. Zbudowany z maksymalnie 12 komór i powierzchni pieczenia do 60 m², umożliwia równoległe pieczenie dużych ilości różnych produktów. VATO jest dostępny z wieloma strefami kontroli temperatury. Wszystkie procesy pieczenia są koordynowane przez nowoczesną technologię sterowania. Pracochłonne i czasochłonne procesy załadunku, tak typowe dla pieców półkowych, należą już do przeszłości. Urządzenie załadowczo-rozładowcze CONCORD® działa z zawrotną prędkością. System załadunkowy porusza się poziomo i pionowo przed piecami, co znacznie ułatwia pracę. Chociaż CONCORD® działa bardzo szybko, obchodzi się z wszystkimi produktami z dużą ostrożnością. Nawet częste zmiany produktów nie stanowią problemu dla CONCORD®, a prace przygotowawcze, takie jak układanie, cięcie, zwilżanie itp. nie powodują jego zatrzymania. VATO i CONCORD® – team o ogromnej sile przebicia i niezliczonych możliwościach.
Zalety:
Każda piekarnia jest inna i dlatego ma bardzo specyficzne potrzeby, jeśli chodzi o piece. Firmy, które produkują duże ilości chleba wypiekanych w foremkach na blachach lub specjalnych gatunków chleba, najlepiej sprawdzają się w piecach termoolejowych VULKAN z wysuwanymi półkami (hertami). Blachy i formy można kłaść bezpośrednio na herty. Wysuwana komora jest idealna do produktów wolnostojących: komora automatycznie wysuwa się i w pełni automatycznie chowa po załadunku po naciśnięciu przycisku. Ta metoda załadunku i pieczenia jest ułatwiona dzięki technologii termoolejowej. Wysuwane komory są oczywiście również idealnym rozwiązaniem tam, gdzie podczas procesu pieczenia wymagana jest ręczna interwencja, w ten sposób sprawiając, że takie ręczne procesy są nie tylko szybsze, ale także bezpieczniejsze i znacznie łatwiejsze.
Zalety:
Masz pytania? Porozmawiajmy!
Potrzebujesz pomocy w doborze pieców lub maszyn piekarniczych? Skontaktuj się z nami, chętnie pomożemy wybrać sprzęt szyty na miarę Twojej piekarni.
CECHY SZCZEGÓLNE
SYSTEM PIECA PÓŁKOWEGO Z CONCORD®