VULKAN EUROBACK zapewnia maksymalną elastyczność Twojej produkcji. Jednocześnie dostępnych jest do sześciuset metrów kwadratowych powierzchni do pieczenia, którą można ładować równolegle produktami o dowolnym kształcie, na blachach lub w foremkach. Każdy produkt uzyskuje swoją indywidualną jakość dzięki oddzielnie regulowanym strefom temperatury i pary na poszczególnych poziomach. Co więcej, w każdej chwili możesz w pełni automatycznie przełączyć się z pieczenia ciągłego na pieczenie krok po kroku. W połączeniu z systemem załadunku i rozładunku dostosowanym do Twojej linii, EUROBACK oferuje niezrównaną wydajność. 25 000 bułek i więcej na godzinę zapewnia pożądaną powtarzalność.
Poznaj najważniejsze cechy termoolejowego pieca przemysłowego Vulkan Euroback
Masz pytania? Porozmawiajmy!
Potrzebujesz pomocy w doborze pieców lub maszyn piekarniczych? Skontaktuj się z nami, chętnie pomożemy wybrać sprzęt szyty na miarę Twojej piekarni.
WYDAJNOŚĆ NIE JEST PRZYPADKIEM
VULKAN EUROBACK można zintegrować z dowolną zautomatyzowaną linią technologiczną i jest przeznaczony do przemysłowej pracy wielozmianowej. Dzięki nieprzerwanej dostępności systemu zapewnia on osiągnięcie pożądanej wydajności pieczenia przez całą dobę. To, co czyni go tak niezawodnym, to po pierwsze sprawdzona technologia sterowania HEUFT, a po drugie dobór komponentów najwyższej jakości, które odpowiadają aktualnemu stanowi techniki w najdrobniejszych szczegółach. Możesz bez obaw rozpocząć swój codzienny program produkcyjny – wiedząc, że wynik zawsze spełni wszystkie wymagania pod względem jakości i ilości.
HIGIENICZNY DESIGN LUB PO PROSTU CZYSTA KONSTRUKCJA
Higieniczna konstrukcja jest oczywistością dla projektantów systemów HEUFT Industry. Znamy obowiązujące przepisy i normy branży spożywczej, a nasze standardy higieny zwykle wykraczają poza nie. W ten sposób wszystkie komponenty systemu HEUFT VULKAN EUROBACK są zaprojektowane tak, aby były łatwe do czyszczenia i szybkie w utrzymaniu, w efekcie zmniejszając koszty a zwiększając wydajność.