Partnerzy

Najlepsze marki w branży

Pomieszczenia tego typu są szczelne, odizolowane od zewnątrz i przeznaczone do przechowywania produktów spożywczych, znacznie wydłużając ich przydatność do spożycia. Stanowią rozwiązanie niezbędne dla profesjonalnych zakładów piekarniczo-cukierniczych. Dzięki magazynom możliwe jest zwiększenie kontroli nad produkcją wypieków oraz dostosowanie pracy do potrzeb przedsiębiorstwa. Mrożenie kęsów ciasta, czy gotowych wypieków, znacznie zwiększa możliwości produkcyjne pozwalając na tworzenie wyrobów na zapas.

Wprowadzając magazyny mroźnicze w proces produkcji masz pewność, że Twoje produkty przez długi czas zachowają świeżość, właściwości odżywcze i jakość.

  • Wydłużenie okresu przydatności do spożycia przy zachowaniu technologii mrożenia.
  • Sezonowe produkty dostępne przez cały rok.
  • Zapasy produktów niezapakowanych, zapakowanych, w zależności od potrzeb.

Drzwi wahadłowe – dodatkowe zabezpieczenie jakości Twoich produktów

Drzwi wahadłowe wypełniają otwór drzwiowy niemal całkowicie i zamykają się automatycznie za Tobą. Dzięki temu trzymają one ciepłe i wilgotne powietrze z dala od parownika. Duże okno poglądowe daje personelowi kontakt na zewnątrz i nie ma poczucia zamknięcia.

Co to oznacza dla Ciebie:

  • Oszczędności energii
  • Mniejsze oblodzenie parownika
  • Rzadsze i krótsze odmrażanie parownika
  • Krótsze czasy pracy kompresora i wentylatorów parownika
  • Lepsze właściwości ciasta
  • Lepsza higiena i rzadsze czyszczenie